NEEM CONTACT MET ONS OP 0181 - 642 888

Fifty Fit

Helaas bestaat er nog steeds geen 'magische pil' die er voor zorgt dat we niet alleen heel erg oud worden, maar ook in volledige gezondheid oud kunnen worden. Er is echter wel iets dat uzelf kunt doen voor een langer en gezonder leven: regelmatig bewegen! En daarbij komt nog eens dat het niet alleen goed voor u is, het is ook nog eens leuk om te doen.

Regelmatig bewegen heeft allerlei gunstige effecten, om er maar eens een paar te noemen: een betere algehele conditie (meer kunnen doen), een sterker hart en bloedvaten (langer leven), een beter afweersysteem (minder vaak ziek) en een hoger energieverbruik (makkelijker op gewicht blijven!).

Daarnaast heeft 'regelmatig bewegen' een aantal positieve effecten die juist voor senioren uitermate interessant zijn: een soepeler lichaam vermindert de kans op ongevallen, een lagere bloeddruk en rusthartslag, sterkere botten, dus minder kans op ziekten als osteoperose en arthritis en het vertraagt de natuurlijke vermindering van spiermassa die optreedt als gevolg van ouderdom.

In principe kan iedereen, ongeacht zijn of haar leeftijd, aan een fitnessprogramma deelnemen. Mits de trainingen echter afgestemd worden op niet alleen de individuele wensen, maar zeker ook de mogelijkheden of beperkingen. En denk eraan, ook al heeft u nog nooit gesport, het is nooit te laat om met bewegen te beginnen!

M.Point biedt dan ook trainingsmogelijkheden die speciaal op maat gemaakt zijn voor seniore sporters, ongeacht of zij al een 'sportverleden' hebben of voor de eerste keer de stap wagen. Eén van de mogelijkheden die M.Point biedt is een zogenaamde Fifty Fit groepsles. Deze les is zodanig samengesteld dat het tegemoet komt aan de behoeften van de seniore sporter:

  • intensiteit en trainingsvormen aangepast aan de beperkingen van ouderen
  • in groepsverband bewegen met anderen van een gelijk niveau en interesse
  • naast gezondheid staat ook gezelligheid voorop
  • overdags, op de 'rustigere' tijden

Roos Ehbel-van Eijk

Instructrice

Roos verzorgt met veel plezier spinning-, in-shape- en clubpowerlessen. Ze volgde vanaf 2009 verschillende (groeps)fitnessopleidingen bij AALO en ze studeerde in 2019 af als Bachelor of Social Work. Roos is graag met haar gezin en honden op pad. 

© Copyright M.Point
Website Realisatie: DiscoverDesign.nl